Negatív nemzetközi hangulatban emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 146,68 pontos, 0,40 százalékos emelkedéssel, 37 087,05 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 8,4 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött a pénteki záráshoz képest - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. március 26. hétfő, 18:35
Fotó: Napi.hu

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője az MTI-nek elmondta, alacsony forgalom, oldalazás jellemezte a vezető részvények kereskedését a BÉT-en, nem volt érdemi elmozdulás a pénteki záróárakhoz képest. A nemzetközi hangulat továbbra is negatív - tette hozzá.

Hétfőn a kibocsátó kérésére felfüggesztették az Opus részvényeinek tőzsdei kereskedését, mert a társaság fontos bejelentésre készült. A kibocsátó azt adta hírül, hogy az Opus-csoport két lépésben kivásárolja a Mátrai Erőmű Zrt.-ből a prágai központú Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH) tulajdonrészét. Az Opus-részvények kereskedése a bejelentés után 16 órakor újraindult, negyed órával később árfolyamuk meghaladta az 530 forintot, az előző kereskedési napon a záróár 507 forint volt. Az Opus-részvények végül 2,76 százalékos emelkedéssel, 521 forinton fejezték be a napot.

A Mol 2 forinttal, 0,07 százalékkal 2822 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,44 százalékkal 11 350 forintra nőtt, forgalmuk 2,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal 443 forintra csökkent, forgalma 99,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,78 százalékkal 5200 forintra emelkedett, forgalmuk 3,2 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK