A cég 3,3 millió euró árbevétel könyvelhetett el a félév alatt, ami 5 százalékos emelkedést jelentett. A második negxyedévben 8,2 százalékkal lett magasabb az árbevétel, ami 1,7 millió eurót takart. A gyorsjelentés szerint a H épület átadását követően az irodaparkban rendelkezésre álló iroda és labor terület a korábbi 33 000 négyzetméterről 45 000 négyzetméterre növekedett. Mivel eddig csak a Hz épületet adták bérbe az új fejlesztésekből, a korábbi 92 százalékos kihasználtság a 75 százalékra csökkent.A jelenlegi budapesti ingatlanpiaci helyzetet figyelembe véve a kihasználtság javulásával és többletbevételekkel nem számolnak 2009-ben - szögezik le. Ennek eredményeként a cég 2009 egészére a korábban előrejelzett 7,2 millió euró helyett 6,8 millió euró éves bérleti díj árbevétellel számol, ami a H épület átadása után kiadott új területek bérleti díj bevételén felül nem tartalmaz további növekedést.A Graphisoft Park az első félév végén 1,5 millió euró üzemi nyereséggel zárt, amiből 629 ezer euró keletkezett a második negyedévben, ez egyébként mindkét esetben visszaesést jelent, főleg megnövekedő amortizációs és értékcsökkenési leírások, valamint a működési kölstégek emelkedése miatt. ezt azonban a pénzügyi tételek lerontották, így lett végül veszteséges az utolsó sor.. A gyorsjelentésből az is kiderül,hogy az éves árfolyamkülönbözetek és a kapcsolódó halasztott adó nélkül számított - eredményre 0,2 millió euró nyereséget prognosztizálnak. (2008-ban 1,5 millió euró volt.)A Graphisoft Park Kft. funkcionális pénznemének forintról euróra történő megváltoztatásával az euró hiteleken nem keletkezik árfolyamkülönbözet, azonban a társaság továbbra is ki van téve a forint alapú pénzügyi eszközökön és kötelezettségeken keletkező árfolyameltéréseknek. A forint és euró árfolyam jelenleg tapasztalható volatilitása mellett a jövőbeni árfolyamkülönbözetekre megbízható előrejelzés nem adható - áll a gyorsjelentésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!