A húsvéti időszak miatt kedden nyitott újra a Budapesti Értéktőzsde. A hét első kereskedési napján közepes forgalom mellett erősödött a BUX, az emelkedést a több mint 4 százalékot erősödő Mol vezette, nem egyedi hírek miatt, hanem inkább "technikai alapokon" emelkedett az olajpapír árfolyama.

Szerdán szintén a Mol volt a nap győztese a tőzsdén, délig a BÉT forgalmának 80 százalékát adta. A kimagasló teljesítmény részben annak köszönhető, hogy az Erste AG 17 400 forintig célárat emelt a Molnál, vételi ajánlással, valamint a finomítói profit hordónként 8 dollárra nőtt a tavalyi átlagos 1,9 dollárról.

Csütörtökön az emelkedés lassult a magyar tőzsdén, az átlagos 10-11 milliárd forintnál alacsonyabb, mindössze 7,7 milliárd forintos forgalom volt a BÉT-en.

Ezt követően pénteken a budapesti kereskedés felzárkózott az európai piacokhoz, a legnagyobb forgalmú OTP húzta a BUX-ot, míg a Mol az elmúlt napok heves vétele után megtorpant.

Az OTP 3,81 százalékkal emelkedett a héten, így 5502 forinton zárt pénteken, utoljára 2011. július 26-án volt ilyen magas záróérték.

A Mol részvényeinek árfolyama 9,73 százalékkal nőtt, 13 980 forinton fejezte be a kereskedést.

A Magyar Telekom papírjai 2,66 százalékot erősödtek, az előző heti 0,96 százalékos eséssel szemben.

A Richter 6,69 százalékkal erősödött, pénteken 4160 forinton zárt.

A kis- és közepes részvények indexe, a Bumix 2,71 százalékkal erősödött a héten, 1578,07 pontot ért el pénteken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!