A győri cégnél a korábbi opciós program három részből állt, s az opciók lehívásának feltétele az volt, hogy egy bizonyos időszakban a részvények árfolyama meghaladja a Budapesti Értéktőzsdén az 1000, 1500 és a 2000 forintos árfolyamot. Az első két opciós rész lehívásának feltételei teljesültek, s elvileg le is hívható az a több, mint 1,2 millió részvény, amely ebben érintett volt, a lehívási időszak azonban 2011-ben lezárul. Az igazgatóság most azt kéri a részvényesektől, hogy az első két "tranche" lehívási időszakát 2014 június végéig hosszabbítsák meg. A harmadik rész lehívási feltételeként azt határoznák meg, hogy a Rába részvények árfolyama meghaladja 2012 januárját követően a 200 forintos árfolyamot.


Az opciós programhoz szükséges részvénymennyiség biztosítása érdekében az igazgatóság sajátrészvény vásárlásra is felhatalmazást kér, másfél éves időtartamra. A részvények ellenértéke az előző napi tőzsdei átlagárat legfeljebb 10 százalékkal haladhatja meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!