Az FTSE 100 0,3, a DAX 0,2, a CAC-40 pedig 0,1 százalékos emelkedést mutat. A londoni tőzsdén a British Sky Broadcasting részvényei emelkedtek a legnagyobb mértékben, annak ellenére, hogy a News Corp többségi tulajdonában lévő céget előfizetési árai csökkentésére kötelezte a brit médiahatóság, az Ofcom. A társaság közleménye szerint fellebbezéssel él a döntés ellen, amely az elemzők szerint nem olyan súlyos, mint várható volt. Frankfurtban az autógyártók papírjait veszik a befektetők, a BMW 1,1, míg a Daimler és a Volkswagen 0,8 százalékkal drágult. Nagy az eladói nyomás azonban a Deutsche Post és a Deutsche Bank részvényeinél. Szintén gyengén szerepelnek a bankok Párizsban, ahol a BNP Paribas 1,6, a SocGen pedig 0,4 százalékos veszteséget jelez. Mind a német, mind a francia tőzsdén jól teljesítenek a chipgyártók, az STMicro és az Infineon részvényeinek árfolyama is a pozitív tartományban jár.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!