Négyéves csúcsig szaladt a tokiói index

A tokiói tőzsde irányadó Nikkei 225 indexe 1,37 százalékos emelkedéssel 12 263,32 ponton zárt: ebben a magasságban 2001. augusztus 7. óta nem volt a mutató.
Szabó Márta, 2005. augusztus 11. csütörtök, 08:27
Fotó:

A parádés teljesítményt a javuló makromutatók alapozták meg - elsősorban a pénzügyi szektor papírjai indultak be - , s a parlament feloszlatása nyomán enyhültek a politikai zűrzavarokkal kapcsolatos félelmek is.
A szélesebb TOPIX index 1,29 százalékkal 1243,74 pontra nőtt.
A japán hatás Ázsia-szerte érződött: a dél-koreai KOSPI zárás előtt nem sokkal 1,71 százalékos emelkedésnél tartott, a hongkongi HSI szerényebb, 0,60 százalékos erősödést tudott felmutatni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK