Négyéves csúcson zárt a Nikkei 225

Javuló nemzetközi hangulatban többnyire emelkedtek a vezető ázsiai indexek szerdán.
MTI-Eco, 2013. február 6. szerda, 08:49
Fotó: Napi.hu

A Nikkei 225 történelmi csúcson, 2008. szeptember óta a legmagasabb szinten zárt, 3,77 százalékkal 11 463 pontra erősödött. Az általános ázsiai tendenciával ellentétben a szöuli tőzsde Kospi indexe 0,1 százalékos csökkenéssel fejezte be a szerdai kereskedést, mert a won erősödése hátrányosan érintette az autógyártókat. A sanghaji Composite index 0,09 százalék, a sencseni Component index 0,70 százalék erősödést jelzett. A hongkongi Hang Seng index 0,79 százalékkal, a tajvani Weighted index 0,25 százalékkal emelkedett a tokiói tőzsde zárásakor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK