Megrángatták kedden a forint árfolyamát. A nap elején ugyanis 292 fölé gyengült az árfolyam az euróval szemben, miután olyan nyilatkozatok jelentek meg, melyek alapján a piacon azt hitték, eltolódhat a magyar devizakötvény-kibocsátás. Ennek hatására 292,6 környékén érte el napi mélypontját az árfolyam, amely a kibocsátás hírére gyorsan fordult. A nap végén - mikorra már szivárogtak a hírek arról, hogy jelentős mennyiségű jegyzések érkeznek a dollárkötvényre - a 290-es szintet közelítette az árfolyam. Ezt azonban már nem sikerült áttörnie, és végül e felett pár fillérrel megrekedt a forint erősödése.

Eközben a nemzetközi piacokon enyhe euróerősödés jött délutánra - ami szintén segítette a forintot -, így újra 1,34 fölé emelkedett az euró/dollár keresztárfolyam. A svájci frank is gyengült az euróval szemben, itt az 1,23-as szintet lépte át ismét az árfolyam. Egy dollár így 215,60 forintba került este, míg a svájci frankért 235 forintot kellet adni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!