Nem érdemes a bankban valutát váltani, míg ugyanis az általunk vizsgált pénzintézetek mindegyike (OTP, Raiffeisen, Postabank, Erste (bár itt nem voltak friss adatok)) 265 forint feletti összeget kért az euróért, addig a Vistánál 262 forintért, az Ibusznál pedig 265 forintért juthatunk a közös valuta egységéhez. Persze a devizakondíciók mindenütt sokkal jobbak, így aki teheti, inkább bankkártyájával fizessen külföldön. Azt ugyanakkor nem árt tudni, hogy ekkor nem a tranzakció, hanem a banki elszámolás időpontjakor érvényes árfolyam számít, azaz előfordulhat, hogy kellemetlen meglepetés éri az egyszeri ügyfelet, de akár jól is járhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!