A technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 26,79 pont, 1,78 százalék nyereséggel 1528,59 ponton fejezte be a napot. A 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 7608,92 ponton zárt, 86,90 pont, 1,16 százalék emelkedéssel. Az amerikai bankpapíroknak az adott lendületet, hogy a brit Barclays bank úgy döntött: nem kér a kormányzati bankbiztosítási tervből, állami segítség nélkül indul tovább, és a Fortis is kedvező kilátásokat vázolt. Segítette az indexeket az is, hogy enyhén javult az amerikai fogyasztók hangulata márciusban, igaz februárban történelmi mélyponton volt. A vezető amerikai gazdaságkutató csoport, a Conference Board által számolt bizalmi index értéke 26 pontra kúszott fel márciusra, a februári 25,3 pontról. A jókedvet az sem rontotta le, hogy a lakásárak tovább estek. A bankok közül a Citigurop 9,5 százalékkal, a Bank of America 13 százalékkal emelkedett. Zuhantak viszont az autógyártók, miután újra feléledtek a félelmek a csődveszélytől. A General Motors például 28 százalékkal 2 dollár alá esett be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!