A Postabank és Takarékpénztár Rt. (Pb) által a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF) kezdeményezett, a Polgári Kereskedelmi Bank Rt. (PKB) jelzáloghitel-intézetté történő átalakításának engedélyezésére irányuló eljárást a Pb 2002. október 8-án benyújtott kérelmére a felügyelet elnöke megszüntette. A PSZÁF a határozat indoklását mellőzte. A Postabank lemondott tehát arról, hogy a jelenleg nem működő PKB-t önálló jelzálogbankká alakítsa, holott a hitelintézetben együtt van az ehhez szükséges 3 milliárdos tőke, így e bank alkalmas lehetett volna az új tevékenység beindítására. A Pb tavasszal még úgy tervezte, hogy az idén beindítja saját jelzálogbankját.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!