A dollár erősödés ellenére izmosodott a forint csütörtök reggel ez azonban csak annyit jelentett, hogy az euróval szemben a szerdai nyitó szinteket sikerült elérni. Mivel a 300-as szint fölött fontos technikai illetve stop-loss szintek is lehetnek, amelyek elérése estén akár komolyabb gyengülés is jöhet, a piaci szereplők egyelőre várakozó állásponton vannak. Igazán rossz hír nincs, de erősödni sincs miért - hívja fl a figyelmet Bámli Károly, a Commerzbank devizaüzletkötője. Az elkövetkező napokban a forint mozgását továbbra is elsősorban a tengeren túli hírek mozgathatják meg. A hazai események közül a forintra elsősorban a deviza hitelekkel kapcsolatos fejlemények, és a tartalékok feltöltését szolgáló dollár kötvény kibocsátás eredménye lehetnek fontos tényezők. Így Bámli szerint rövid távon maradhat az elmúlt időszakban látott 297-301-es sávban az euró árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!