Kereskedők szerint "csend van a piacon", a befektetők az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke, Ben Bernanke beszédét várják. A Fed elnöke magyar idő szerint késő este szólal fel a világ vezető jegybankjainak a Wyoming állambeli Jackson Hole-ban tartandó szokásos éves értekezletén.

A piac ugyan változatlanul vár valamit Ben Bernanke pénteki beszédétől, de a vérmes remények már elszálltak, mára az a vélemény kerekedett felül, hogy Bernanke nem fog nagy horderejű bejelentéssel előállni, sőt talán utalást sem tesz monetáris ösztönző intézkedések gyors megtételére.

Kereskedők szerint egy-egy ezzel kapcsolatos piaci pletyka okozhat elmozdulást a piacon. A dollár péntek reggel 227,60 forint volt, kora reggel 227,68 forintot, csütörtök este 228,03 forintot ért.

A svájci frankot 237,00 forinton jegyezték, 7 óra körül 236,92 forint, csütörtök este 237,33 forint volt. A jennel 2,9000 forinton kereskedtek, a kora reggeli 2,9013 forint és a csütörtök esti 2,9017 forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!