A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX minimális, 0,66 pontos emelkedéssel, 45 093,55 ponton nyitott szerdán, a keddi záróértékéhez képest stagnált.

Török Lajos Dániel, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint az OTP-nél a 10 500 forintnál húzódó támaszra érdemes figyelni, annak esetleges letörése esetén pedig a 10 ezer forintos lélektani szintre. Hozzátette: a Mol szűkülő sávban mozoghat 2700 és 2725 forint között, így fontos lehet, hogy mely irányba lép ki ebből.

Richter végül nem törte le a 7750 forintos támaszt kedden, ezért az az elemző szerint szerdán tesztelésre kerülhet.

Magyar Telekom továbbra is 370-380 forint között maradhat.

Török Lajos Dániel kitért arra, hogy szerdán zárás után jelent a Magyar Telekom. Az elemzők egységesen úgy látják, hogy a társaság árbevétele a tavalyi negyedik negyedévben 2 százalékkal emelkedhetett éves alapon. Ugyanakkor az eredménysorokon vegyes kép látszódik: EBIT soron 1 százalékos bővülést, míg az EBITDA soron 5 százalékos csökkenést jósolnak – tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!