Hiába produkált 0,8 százalékos bővülést a francia GDP az első negyedévben, a tőzsdei befektetők egyáltalán nem volt nyugodtak szerdán. A lejtmenet természetesen a szokásos félelmek (kamatemelés az Egyesült Államokban, magas olajár, geopolitikai feszültségek) miatt következett be, de néhány vállalati hír is növelte a borúlátást. Az Aegon negyedéves eredménye alulmúlta mind az elemzői várakozásokat, mind az egy évvel korábbi időszak nyereségét, amivel padlóra is küldte a részvény árfolyamát. A másik nagy vesztes az EADS-papírja lett, holott az Airbus-tulajdonosként ismert cég kellemes számokkal állt elő, egyedül az űrtechnikai részleg gyengélkedett. Az olajárak elsősorban a légitársaságok papírjait nyomták a mélybe, jelentős vesztséggel zárt a Lufthansa és a British Airways részvénye is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!