A vezető helyi indexek közül a japán Nikkei 0,6, a dél-koreai Kospi 0,9 százalékkal került lejjebb. Az ausztrál S&P ASX 200 0,1 százalékot emelkedett. A Shanghai Composite pedig jelenleg stagnálást mutat.

Kiemelkedő makroadat nem látott napvilágot a régióból, azonban egyes befektetői körökben rebesgették, hogy Kína hamarosan újra alapkamatot emelhet az infláció elleni harc jegyében.

A vállalati hírek közül kiemelkedik, hogy a tegnap zárás utáni amerikai kereskedés elszomorította a befektetőit a Research in Motion (15 százalékos zuhanás zárás után), mely rányomta a bélyegét a telefonokat is gyártó Samsung mai teljesítményére is, mely 3,4 százalékkal került lejjebb.

A Nikkei legnagyobb kapitalizációjú komponensei közül a tegnapi felülteljesítés után ma a pénzügyi szektornak nem ment jól, mely képviselői közül a Mitsubishi UFJ 1,1 százalékot veszített az értékéből.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!