Nem az OTP napja volt a mai

A nemzetközi hangulat húzta le a BUX-ot, az OTP árfolyama 3,9 százalékot esett, aminek oka továbbra is a devizahiteles mentőcsomag és az orosz-ukrán konfliktus hatásai.
MTI-Eco, 2014. szeptember 25. csütörtök, 18:29
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 253,14 pontos, 1,40 százalékos csökkenéssel, 17 839,72 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 14,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgató-helyettese az MTI-nek elmondta: a bizonytalan nemzetközi hangulat a magyar tőzsdére is kedvezőtlen hatással volt. Több dolog hatása összeadódott, az elmúlt időszakban felerősödtek a geopolitikai kockázatok, illetve az Európai Unióban a gazdaság lassulásától való félelem. A befektetők kivárnak, a következő negyedévre készülnek.

Az OTP árfolyamának esését változatlanul a devizahiteles mentőcsomag miatti veszteség, valamint az orosz-ukrán konfliktus és ennek hatásai okozzák - tette hozzá.

A Mol 80 forinttal, 0,65 százalékkal 12 145 forintra csökkent, 990,8 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 161 forinttal, 3,87 százalékkal 4000 forintra esett, forgalmuk 11,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 357 forintot ért, forgalma 800,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 14 forinttal, 0,35 százalékkal 4012 forintra gyengült, a részvények forgalma 633,3 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1504,28 ponton zárt csütörtökön, ez 9,84 pontos, 0,66 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

A "T" kategóriában szereplő FUSO Ecosystem Nyrt. részvényeinek kereskedését a társaság rendkívüli közgyűlésére tekintettel felfüggesztette a tőzsde. A napirend szerint a közgyűlésen a társaság jogutód nélküli megszűnéséről és végelszámolásáról döntöttek volna, azonban azt határozatképtelenség miatt október 6-ra halasztották. Ezután a BÉT csütörtökön 14 órától visszaállította a társaság részvényeinek kereskedését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK