Az eséshez az elmúlt napokhoz viszonyítva is igen gyér, alig 9,6 milliárd forintos forgalom társult.


A vezető papírok közül a Telekom hátránya volt a legtetemesebb, a távközlési társaság részvényei 1,5 százalékkal leértékelődve 528 forinton zártak.


Alulteljesítőnek bizonyult a Richter is, árfolyama 1 százalékkal lejjebb kerülve 39 475 forinton állapodott meg a nap végén. Szektortársa, az Egis még gyatrábban teljesített, a kisebb gyógyszergyártó 2 százalékos mínusszal 21 265 forintra rontott.


Az OTP sem úszta meg az esést, a reggeli kedvező adatokra 5708 forintig rallyzó bankpapír végül tíz forinttal napi mélypontja felett 5600 forinton zárt.


Fordított pályát írt le a Mol árfolyama késő délután. Az olajipari társaság papírjai a vegyes gyorsjelentését követően a nap jó részét egyre mérséklődő esés mellett töltötték egészen egy délutáni leszúrásig. Zárásra viszont feljebb tornászták a befektetők az árfolyamot, így a társaság részvényeire 0,2 százalékos esés mellett a napi maximumot jelentő 22 260 forinton születtek az utolsó kötések.


Sikeresen debütáltak a Plotinus Vagyonkezelő részvényei a tegnapi kereskedésben, a bevezetett mennyiség több mint fele fordult meg a parketten, közel 225 millió forintos forgalmat generálva. A papírok végül az 1520-1600 forint közötti sávot bejárva 1588 forinton végeztek, ám mivel bázisár nem került megállapításra, így elmozdulásról nem nagyon lehet beszélni.


A mindkét irányba a legnagyobb elmozdulást regisztráló papírok ismét a kisebbek közül kerültek ki, több felfüggesztés is tarkította a tegnapi kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!