A mutató így végül a zárás enyhe felrántására közel 1 százalékos mínusszal 22 352 ponton végzett, igaz, a forgalom így is csupán 11,5 milliárd forintot tett ki. A vezető papírok közül egyedül a Telekom volt legény a gáton, részvényei 0,37 százalékkal 539 forintra erősödtek, részben talán a Goldman Sachs keddi alulsúlyozásról semlegesre minősítésének hatására. A Mol ellenben a Morgan Stanley vétel ajánlása melletti 27 000 forintos célár ellenére 1,22 százalékkal 22 600 forintra rontott. Igaz, nap közben még a pozitív tartományban is járt, az olajipari részvény 23 135 forinton is megfordult. Az OTP-t viszont a zárásban felrántották valamelyest, így papírjai végül 0,8 százalékos mínusszal 5590 forinton búcsúztak. A blue chipek közül a Richter volt a fekete ló, a gyógyszergyártó árfolyama 1,93 százalékkal 38 150 forintra zuhant, bár így is a nap végi felkötésnek volt köszönhető, hogy nem a 38 000 forintos mélyponton születtek rá az utolsó kötések. Szektortársa, az Egis valamivel szebben muzsikált, papírjai 0,96 százalékkal 20 700 forintra estek. A mérhető forgalmú kicsik közül a nyertesek közé iratkoztak fel a CIG Pannónia részvényei, amelyek 1,92 százalékkal 795 forintra drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!