Nem bírt feltápászkodni Budapest

A nyitásban tapasztalható szakadásból a nap folyamán kis szépítésre még futotta a BUX-nak, ám végül így is 50 ponttal a napi maximum alatt, 0,4 százalékos mínusszal 17 386 ponton búcsúzott a mutató.
NAPI, 2011. október 18. kedd, 17:14
Fotó:

A mozgáshoz mindenesetre forgalom nem igen párosult, összesen az átlagtól igencsak elmaradó 11,5 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények a pesti parketten.

A vezető papírok közül a két defenzívebb mutatta erős oldalát. A 250 fős elbocsátást bejelentő Telekom a zárószakasz felhúzása folytán 0,4 százalékkal 508 forinton végzett. Meggyőzőbb teljesítményt mutatott a Richter, amely a délután beinduló emelkedést megkoronázva 2,2 százalékkal 36 800 forintra javított. Szektortársa, az Egis - a zárás felkötésének köszönhetően - 1,35 százalékkal 17 220 forintra erősödött.

Az OTP ellenben 0,65 százalékos leértékelődést követően kifulladásba torkolló kitörési szintje közelébe visszatérve 3380 forinton zárt.

A nagyok közül mégis a Mol volt a nap vesztese. Az olajpapírt a zárásban egészen 16 900 forintig pofozták le, amely 2,3 százalékkal marad el a hétfői záróértékhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK