Nem elég a Brittonnak a Pannonplast 12 százaléka

A Britton-csoport, a tőzsdén is szereplő Kartonpack legnagyobb tulajdonosa ugyan hétfőn már bejelentette, hogy 12 százaléknyi részesedéssel rendelkezik a Pannonplast Rt.-ben, de ma újabb részesedés-vásárlásról adott számot.
Madarász János, 2003. március 12. szerda, 08:25
Fotó:

A műanyagipari társaság közelgő éves rendes közgyűlése így igen izgalmasnak ígérkezik, de azt nem szabad elfelejteni, hogy az alapszabályi korlátozások miatt egy tulajdonosi-csoport részesedésétől függetlenül csak 12,5 százalékos szavazati hányaddal bír.

A Britton Capital & Consulting Kft. közvetlen és közvetett befolyása a Pannonplastban tovább nőtt, jelenleg a társaság 12,48 százalékát birtokolják, így a 10,01 százalékkal rendelkező Karsai Holding után ők a legnagyobb tulajdonosok. A Britton C&C Kft. pontosan 7,22 százalékkal, míg a tulajdonában lévő Kartonpack Rt. 5,26 százalékkal rendelkezik.

További vételek viszont nem valószínűek, hiszen 12,5 százalékos tulajdoni hányadnál nagyobb részesedésnek az alapszabályba épített szavazati korlátozás miatt nem sok értelme van. A mostani bejelentés tehát gyökeres fordulatot nem hozott a Pannonplast irányításáért folytatott csatában, de a lépés azt jelzi, hogy a jelenlegi menedzsment stratégiájával egyet nem értő részvényesek komolyan készülnek az április végi éves rendes közgyűlésre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK