A BUX súlyos mínusszal nyitott - az európai választások utáni kockázatkerülő hangulatban egészen 17 467 pontig zuhant a vezető index -, ám innen lassú és egyoldalú emelkedés kezdődött, ami egy kisebb délutáni megingást nem számítva egészen a zárásig folytatódott. Az emelkedés így sem jött össze, végül 0,4 százalékos mínuszig küzdette magát a pesti tőzsde indexe, a napi maximumot jelentő 17 770 ponttal.

A blue chipek között a szlovákiai leányvállalatának nyereségéről beszámoló OTP szerepelt a leggyengébben, a bankpapír - amelyre közel 5 milliárd forint értékben születtek kötések - 1,2 százalékkal 3709 forintra esett. A Molnak sem volt jó napja, az olajrészvény 0,6 százalékkal öt forinttal 17 ezer forint alá süllyedt a zárásra, pedig járt 17 100 forint felett is. A defenzívebbnek tekintett papírok viszont kis mértékben emelkedtek: a Magyar Telekom 0,4 százalékkal 492 forintra, a Richter pedig 0,7 százalékkal 37 450 forintra erősödött. A kisebbik gyógyszerpapír ezúttal sem tudta követni a Richtert, az Egis 0,9 százalékot vesztett értékéből, és 14 575 forinton állt meg.

Kimutatható értékben forgott még az Appeninn és az Est Média részvénye, előbbi 0,9 százalékot esett, utóbbi viszont közel öt százalékot emelkedett. A Cig Pannónia alacsony forgalomban vesztett értékéből 2,9 százalékot, és az FHB stagnálása sem zajlott komolyabb befektetői érdeklődés mellett. Különös napja volt az E-Starnak, a tőzsde hullócsillaga járt méretes pluszban és mínuszban is, végül közel 1 százalékos emelkedésnél állapodott meg az árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!