A kincstárjegyek benchmark hozamai 2-5 bázisponttal mozdultak el a szerdai másodpiaci kereskedés során, így a háromhavi dkj-kat 5,25 százalékos, a 12 havi kincstárjegyeket pedig 5,38 százalékos hozam mellett adták-vették. A rövid oldali állampapírpiaci hozamszintek arról árulkodnak, hogy a bankközi szereplők egyelőre nem számítanak a kamatemelési ciklus beindítására, még a vártnál nagyobb fogyasztói pénzromlást jelző inflációs adat ellenére sem. Az éven túli lejáratú állampapírok hozamai 3-4 bázisponttal csökkentek, így a benchmark hozamok 6,88-7,33 százalék között szóródnak. A legnagyobb hozammal a 10 éves lejáratú államkötvények forognak a másodpiacon - derült ki az Államadósság Kezelő Központ adataiból.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!