Nem fizet osztalékot a Slovnaft

Elfogadta a Slovnaft éves rendes közgyűlése, hogy a társaság nem fizet osztalékot a 2013-as, 8,17 millió eurós eredménye után.
portfolio.hu, 2014. április 11. péntek, 10:04
Fotó: Napi.hu

Az április 10-i közgyűlésen az éves beszámoló mellett elfogadták, hogy a társaság a teljes tavalyi eredményét beruházásokra fordítja, így osztalékfizetésre idén nem kerül sor.

Világi Oszkár a Slovnaft igazgatóságának elnöke és vezérigazgatója a társaság hosszú távú stratégiájával magyarázta a mostani lépést. A közgyűlés másodszor is megválasztotta Világi Oszkárt a igazgatóság elnökének további öt évre.

A közgyűlés megadta a felhatalmazást arra is hogy saját részvényeket vásároljon vissza bizonyos feltételek teljesülése esetén. Utóbbi döntés nem újdonság, ilyen lehetősége a vezetőségnek már korábban is volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK