Nem fogott a vihar a Nyomdán

A várakozásokkal szinte hajszálra megegyező eredményt tett közzé az Állami Nyomda, eddig nem érintette a céget a recesszió.
Lovas-Romváry András, 2009. február 11. szerda, 18:00
Fotó:

A társaság az utolsó negyedévben 4 milliárd forint árbevételt, 790 millió forint EBITDA-t, 524 millió forint üzemi eredményt és 433 millió forint nettó profitot termelt. Ezzel a csoport profitja éves szinten 1,3 milliárd forint fölé nőtt, a közel 14 százalékos profitbővülés egyben azt is jelenti, hogy a nyomdaipari termékeket és biztonságtechnikai megoldásokat szállító cég teljesítette a menedzsment 90 forintos részvényenkénti eredményprognózisát (pontosan 91 forint lett). Az üzemi eredmény javulása a nettó profitéval megegyező.


A cég minden szegmensben növelte bevételét, a legdinamikusabb növekedés a kártyagyártás és megszemélyesítés területén jelentkezett, itt az árbevétel 17 százalékkal bővült. Az exportértékesítés is bővült, aránya az árbevételen belül már elérte a 10 százalékot. Zsámboki Gábor vezérigazgató a gyorsjelentéssel kapcsolatban közölte, hogy a cég a jövőben is stabil jövedelmezőségre és eredményes működésre számít.

A mérleg szerint gyakorlatilag hitelmentes, összesen 370 millió forintnyi lízingkötelezettséggel rendelkezik. Ezzel szemben viszont meglehetősen impresszív, 1,84 milliárd forintnyi pénzeszközzel rendelkezett (részvényenként több mint 110 forint), úgyhogy tevékenységét a jelek szerint elvileg még akkor is nyugodtan tudná folytatni, ha a bankok idén egyáltalán nem hiteleznének a gazdasági szereplőknek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK