Nem fogyott jól a magyar állampapír

Lanyha kereslet és emelkedő hozam mellett a tervezettnél kisebb mennyiséget értékesített dkj-kból az ÁKK.
NAPI, 2013. június 11. kedd, 12:15
Fotó: Napi.hu

Az Államadósság Kezelő Központ 50 milliárd forintért hirdetett meg háromhónapos diszkontkincstárjegyeket keddi aukcióján. Az elsődleges forgalmazók nem egészen 64 milliárd forintos ajánlattömeggel reagáltak, amiből az ÁKK mindössze 40 milliárdot fogadott el. (Egy héttel korábban 112 milliárdos ajánlatból 60 milliárdot fogadott el az államadósság kezelője.) Az átlagos hozamszint 4,38 százalékon alakult, ami 19 bázisponttal haladja meg az egy héttel korábbit, és 18 bázisponttal magasabb a hétfői másodpiaci benchmarknál is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

coni, 2013.06.11 13:20

Azért tudtuk eddig a piacról finanszírozni az országot mert a FED és az EKB önfeledt pénznyomtatása következtében rengeteg szabad pénz került a piacra.
De semmi sem tart örökké, ezért kár volt az IMF-be ekkorát rúgni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html