Nem itthon dől el a forint sorsa

Csütörtök reggel a forint 269,96/euró volt vételi oldalon, hajszállal gyengébb a szerdai késői 269,80/eurónál. A svájci frankkal szemben 219,04/franknál tartott, 0,21 százalékkal erősebben a szerda estinél.
MTI-Eco, 2011. május 26. csütörtök, 08:28
Fotó:


A devizahitelesek megsegítésére szánt árfolyamrögzítés várható bejelentése valószínűleg nem hat közvetlenül a forint árára, mivel a részletek már napok óta ismeretesek, azonban hosszabb távon ez az intézkedés növelheti a bizalmat a magyar gazdaság iránt, írta elemzők véleményét idézve a Dow Jones hírügynökség csütörtök reggel. Ettől eltekintve csakúgy, mint a térségi és más, kockázatosabb valutákét általában, a forint pályáját is az euró helyzetét nehezítő fejlemények határozzák meg: a növekvő óvatosság, a kockázatkerülés részint a második félévei világgazdasági kilátások miatt, részint a hírek és híresztelések miatt, amelyek a görög kormányzati adósság esetleges átalakítása, csökkentése körül burjánzanak. A forint szerda este 0,20 százalékkal, a cseh korona 0,28 százalékkal, a lengyel zloty 0,45 százalékkal gyengébb volt a kedd estihez képest az euróval szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK