Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 50 milliárd forint értékben dobott piacra három hónapos diszkontkincstárjegyeket kedden. A meghirdetett mennyiségre 97,17 milliárd forintos ajánlattal válaszoltak. Az aukción kialakult 3,96 százalékos átlaghozam az egy héttel ezelőtti aukción kialakulthoz képest 2 bázisponttal alacsonyabb, míg a hétfői benchmarknál 4 báisponttal magasabb. Az ÁKK végül a meghirdetett mennyiségre fogadott el ajánlatokat.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!