Nem kellene most Richtert venni

Rontotta a Richter részvényeire adott ajánlását a Barclays, mely így a korábbi felülsúlyozásról egyenlő súlyozásra változott. A célárfolyam ezzel párhuzamosan 4610 forintról 4000 forintra csökkent.
portfolio.hu, 2014. október 21. kedd, 10:08

Pesszimistább lett a Richter kapcsán a Barclays, mely a korábbi felülsúlyozás helyett már egyenlő súlyozáson tartja a részvényeket. A célárfolyamot a bank nem kis mértékben, 13 százalékkal csökkentette, a korábbi 4610 forintról 4000 forintra.

A Richtert az őt követő elemzők összességében semlegesnek látják, a megítélés pedig év eleje óta lényegében nem változott. A Thomson Reuters Datastream 12 elemző megkérdezésével kalkulált medián ajánlása jelenleg 3-as, semleges értéket tükröz.

A 4000 forintos friss célárával a Barclays a pesszimistább elemzők közé tartozik, a jelenlegi medián elemzői célár 4200 forint környékén van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK