Nem kellett a használtautó - elbocsátott a cég

A várakozásoknak megfelelően nyereséges második negyedévről számolt be az AAA Auto, a piac zsugorodott, a költségeket alaposan megvágták, az alkalmazottak kétharmadát bocsátották el egy év alatt.
NAPI, 2009. augusztus 27. csütörtök, 15:35

Nem okozhatott nagy meglepetést az AAA Auto nemrég publikált gyorsjelentése, hiszen az autókereskedő cég már július végén nyilvánosságra hozott első féléves számairól egy előzetes becslést, s a végleges adatok hajszálpontosan megfeleltek ennek. A társaság - miután felszámolta a régióban a cseh és a szlovák piacon összes érdekeltségét - nyereséges tudott maradni a második negyedévben is, a zuhanó árbevétel mellett ugyanis drasztikusan tudott költségeket csökkenteni.

Féléves szinten az árbevétel 86 millió euróra zuhant az egy évvel ezelőtti 166 millió euróról, ez persze nem meglepő a leépített tevékenységek miatt. Az EBITDA viszont pozitív lett, 3,6 millió euró - a második negyedévben 2,9 millió - a tavalyi első féléves veszteség után. A nettó nyereség 693 ezer euró.

A szigorú költségkontroll ugyan meghozta eredményét, azonban a társaság piacai változatlanul rosszul muzsikálnak, ahol megtartotta tevékenységét a cég, ott is. Csehországban 24,6, Szlovákiában 44,8 százalékkal estek vissza az autóeladások.

A társaság alkalmazásában már csak alig több mint ezer fő áll, egy éve még közel háromezer ember dolgozott a csapatukban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK