Az ötéves államkötvények mai aukcióján a meghirdetett 45 milliárd forintnyi csomagra 84,7 milliárdnyi ajánlat érkezett, a hozamok 6,65 és 6,68 százalék között szóródtak, az átlag 6,67 százalék volt, ami a szerdai másodpiaci referenciahozamtól egy bázisponttal maradt el. A tízéves papírokra a meghirdetett 40 milliárdra mindössze 37,3 milliárdnyi ajánlat érkezett, így az elfogadott mennyiséget 30 milliárdra vitte le az ÁKK. A hozamok 6,50 és 6,56 százalék között szóródtak, a 6,54 százalékos átlag két bázisponttal kevesebb, mint a szerdai benchmark.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!