Nem mozgott érdemben kedden az euró/dollár keresztárfolyam, annak ellenére, hogy az olasz kormányfő túlélte a bizalmi szavazást. A keresztárfolyam délután gyakorlatilag stagnált az 1,278-as értékénél. Mindez azt eredményezte, hogy az euró picit erősödött a forinttal szemben. A délutáni 307,50 forintos árfolyam 0,3 százalékos pluszt jelentett. Igazi mozgás az euró/frank keresztárfolyamban volt, miután ismét megszólaltak a svájci jegybank részéről. Mivel azonban nem volt egyértelmű utalás, hogy újabb lépéseket terveznek a nap elején újra 1,24 fölé szaladó keresztárfolyam délutánra már csak 1,235 környékén ingadozott, ami már 0,5 százalékos frank erősödést jelentett. Ez azt jelentette, hogy a frank a forinttal szemben 0,6 százalékot emelkedett, és a 249 forintos szintet közelítette estére. A dollárral szemben viszont szintén nem változott az árfolyam, ami 223-as értéket jelentett estére.

Bebetonozták a hozamokat a másodlagos állampapír piacon kedden. Mindössze két lejárat értéke változott, azoké is csupán 1 bázisponttal. A három évesé csökkent, az ötévesé pedig nőtt a minimális mértékkel. Így a hozamok továbbra is 6,30 és 8,10 százalék között szóródtak a különböző lejáratoknál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!