Nem nagyon mozdult Európa csütörtökön

A fő európai tőzsdeindexeket az oldalazás jellemezte csütörtökön, alapvetően stagnáltak a piacok.
NAPI, 2011. február 17. csütörtök, 18:25
Fotó:

Vegyesen, de leginkább stagnálással fejezték be a csütörtököt a fő európai tőzsdeindexek: a francia CAC-40 és a brit FTSE hajszálvékonyan, 0,03 százalékkal zárt magasabban, miközben a német DAX 0,1 százalékos mínuszt szenvedett el. Alapvetően apró oldalazás jellemezte csütörtökön a piacokat.

A gyorsjelentést tevő vállalatok közül a francia BNP Paribas részvényei 0,3 százalékot vesztettek értékükből, miután a pénzintézet tavalyi utolsó negyedéves profitja a várakozásokhoz képest kisebb mértékben emelkedett.

A bankok Londonban ugyanakkor jól teljesítettek: a Royal Bank of Scotland papírjai 3,8, a Lloyds részvények 2 és a HSBC papírok is 1,3 százalékkal drágultak. Frankfurtban ugyanakkor vegyesen zártak a bankpapírok: a Commerzbank árfolyama 2 százalékkal feljebb került, de a Deutsche Bank 0,8 százalékot vesztett értékéből. 

A frankfurti index veszteségeiért alapvetően az autógyártók voltak felelősek: a Volkswagen 1,4, a BMW 0,9, a Daimler pedig 1,6 százalékot esett. Utóbbi csütörtöki gyorsjelentésében nyereségről számolt be, ám a várakozásokat nem érte el a tavalyi negyedik negyedéves profit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK