Nem nyaralnak idén a kereskedők - technikai elemzés

A kereskedők között él egy olyan mondás, hogy "Sell in May, and go away". Mivel nagyon sokan be is tartják ezt a szabályt, ezért ilyenkor sokkal nyugodtabb körülmények között van lehetőségünk kereskedni, amit a mostani görög válság felülír. Mai cikkünkben a Nasdaq, arany és az EUR/USD grafikonján felbukkanó jelzéseket tekintjük át.
Alfatrader, 2012. június 18. hétfő, 12:16
Fotó: Napi.hu

NASDAQ
Az amerikai piac indexének órás grafikonját megvizsgálva felfedezhetjük, hogy az árfolyam 12700 környékén egy jelentős ellenállási zónából tört ki. Mivel ilyenkor gyakran visszatesztelést várhatjuk, így olyan támaszzónákat keresünk a grafikonon, melyet több technikai szint is megerősít. Ilyen például a korábbi ellenállásszint is, ahol az utolsó jelentős emelkedés 23,6%-os fibonacci korrekciós szintje is található egyben. Így ettől az erős szinttől az árfolyamok elpattanását is várhatjuk.


Tapasztalja meg a grafikonból való kereskedés élményét az Alfatradernél!

Arany
A sárga nemesfém árfolyama komoly ellenálláshoz érkezett az órás grafikonon, miközben kioldalazott emelkedő trendvonala felől. Amennyiben az árfolyam az 1600-as szint alá esik, akkor az árfolyamtól további esést várhatunk és akár megfontolhatjuk eladási pozíció nyitását is.


A képek az Alfatrader Trading Station II -es kereskedési rendszerében készültek.

EUR/USD
Az amerikai dollár felülkerekedett az eurón és lenyomta azt az emelkedő trendvonalához, és az1,2650 környéki támaszszinthez. Amennyiben az árfolyamot nem tartja meg a rendszer, úgy a zuhanásnak az 50 %-os fibonacci szint környéke jelenthet akadályt, ahol ezen kívül egy, már korábban is érvényes támaszzónát találhatunk 1,2590 környékén. Amennyiben ezen a szinten megáll az esés, akkor elgondolkozhatunk, hogy vételi pozíciót vegyünk fel az órás grafikonon fellelhető felettes trend irányába.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

meszi9, 2012.06.18 12:54

Bár az aranyat is az elmúlt napokban inkább a fundamentális tényezők mozgatták és azokon belül is az Európai hírek valamint az Amerikai likvidítás bővítésének lehetősége, ennek ellenére egy jelenségre szeretnék most utalni. Ha az elmúlt négy-öt nap D1-es grafikonját megnézzük látható, hogy napon belül is többször megérkeznek a vevők a piacra, amely azt jelenti, hogy jelentős a vételi érdeklődés.Ez látható néhány erőteljes momentumos gyertyából is. Ezért két-három hetes távlatban az aranyat inkább longra tenném.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html