A kiszivárgott hírek szerint meglesz a kormányalakításhoz a szükséges többség Olaszországban, ez pedig jó hír volt a piacok számára, így délutánra már elég szépen erősödött az euró a dollárral szemben. A reggeli 1,315 körüli szintekről ugyanis délutánra 1,33 fölé is ment az euró, innen azonban gyors korrekció következett 1,325-ig, miután az a hír látott napvilágot, hogy Silvio Berlusconi vezeti a választásokat.

A forint viszont egy viszonylag gyenge szinten megragadt, úgy látszik a közelgő új jegybankelnök személye miatt óvatosabbá váltak a befektetők a magyar fizetőeszközzel. Az euróval szemben a forint  292,50 és 294,50 között mozgott, és az esti órákban is inkább a sáv felső szélén 294 közelében kereskedtek a magyar devizával. Így igazából a jobb nemzetközi hangulat nem hatott a magyar piacon, a dollár egysége 222 forintot, a svájci franké 239 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!