A BUX teljesítménye ugyanakkor sok örömre nem adott okot, hiszen csupán 0,4 százalékkal tudott emelkedni, ami 20 300 pontos záró árat eredményezett. A nap eleji optimistább hangulat még 20 687 pontig is felvitte az indexet, ahonnan napközben mintegy 600 pontot esett vissza a vezető magyar mutató. A decemberi határidős index mozgása sem mutat optimizmust, hiszen az promt indexszel szemben 0,5 százalékkal 20 840 pontra esett vissza az értéke.
 

A vezető részvények közül a Richter szerepelt a legjobban, miután a gyógyszergyártó részvénye egész nap stabilan tartotta magát, és végül 1,7 százalékkal 39 915 forintra drágult az árfolyama. A jó teljesítmény akár magyarázható is lehetne a gyorsjelentés előtti spekulációval is, ugyanakkor ezt cáfolja a kisebbik gyógyszergyártó még jobb 3 százalékos emelkedése. Az Egis ugyanis ezzel 18 600 forinton zárta a napot.
 
A napközben még elég gyengének látszó Mol - 16 500 forint közelébe esett vissza az árfolyama - a kereskedés végére szépen összeszedte magát, így a 17 100 forintos árfolyama 1,2 százalékos pluszt jelentett.

Az OTP továbbra is igen magas 20 milliárd forint feletti forgalommal forgott a parketten. A nap eleji optimizmusban még 5269 forintig emelkedő részvény napközben 5078 forintig zuhant vissza. A nap végére 5130 forintot ért el a bankrészvény, ami 0,7 százalékos mínuszt jelentett a pénteki záró árhoz képest. Az Erste egyébként kicsit visszavett az OTP célárából, ennek azonban nem sok hatása lehetett a kereskedésre, miután ugyanezt tette az FHB-val is, amely 0,4 százalékkal 1305 forintra emelkedett.

Tovább gyengélkedik viszont a Magyar Telekom, amely 1,3 százalékkal 677 forintra csúszott vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!