Nem találták az irányt az ázsiai tőzsdék

Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, és a még nyitva tartó néhány piacon sem alakult ki egyértelmű trend.
Dzindzisz Sztefan, 2017. szeptember 14. csütörtök, 08:28
Fotó: Reuters

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 indexe 0,31 százalékkal, 19 804 pontra gyengült, a részvények szélesebb körét felölelő Topix index pedig 0,32 százalékkal csökkenéssel fejezte be a napot - írja az MTI.

A már szintén bezárt ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,12 százalékkal gyengült, a tajvani tőzsdemutató ugyanakkor 0,20 százalékkal erősödött. (Új történelmi csúcson Budapest.)

A reggel 8 órakor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 0,61 százalékos, a sanghaji börze irányadó mutatója pedig 0,67 százalékos csökkenést jelzett, miközben a szöuli Kospi mutató 0,20 százalék pluszban állt.

Tokiói tőzsdezáráskor, reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára - szingapúri jegyzéssel - 17 cent (0,31 százalék) csökkenéssel 54,99 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK