Nem tartott sokáig a forint ereje - reggel óta folyamatos a gyengülés

A forint alacsony forgalom és likviditás mellett folyamatosan csorog vissza a magyar deviza a Fitch-döntés előtti szintekre a főbb devizákkal szemben.
Szabó Zsuzsanna, 2012. december 21. péntek, 11:14
Fotó: Napi.hu

Az euró a reggeli 285,20 körüli szintekről indult a reggeli órákban és azóta folyamatos gyengüléssel 286,40 forintos szintnél jár jelenleg. A dollárral szemben hasonló pályát jár be a magyar deviza, a nem sokkal 11 óra előtt 0,9 százalékos gyengülés után 217 forintos szintnél járt az árfolyam. Ebben az euró/dollár mozgása is benne van - az euró 1,32 dolláros szint körül mozog.  A svájci frankért jelenleg 237,25 forintot kérnek. Az eurót jelenleg 1,2075 svájci frankon jegyzik, a devizapár kurzusa a délelőtti órákban 1,2061-nél járt, innen indult gyengülésnek a frank.

A magyar deviza - Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője szeirnt - jelentősen alultejlesít a régiós társaihoz képest: a magyar fizetőeszköz 0,6 százalékos gyengüléséhez képest a lengyel zloty 0,3 százalékos gyengülést mutatott az euróval szemben, a cseh korona stagnálás közeli szinteken mozog, míg a román lej 0,2 százalékos erősödést produkált a délelőtti órákban.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK