Nagy eséssel nyitott a Budapesti Értéktőzsde indexe, majd a nap nagy részében stagnálás következett, amit a nap végén újabb esés követett - átlagos forgalom mellett. A BUX index végül 1 százalékos visszaesés után 22 835 ponton állt meg.

Ma tette közzé gyorsjelentését a két legnagyobb hazai részvény, az OTP és a Mol is, ám egyik papír árfolyama sem tudott ebből profitálni: az OTP jelentős, közel 12 milliárd forintos forgalom mellett 1,2 százalékot gyengült, és 6025 forinton zárta a napot, míg a Mol 1,7 százalékos eséssel 22895 forinton zárt.

Kevésbé sínylette meg a napot a Magyar Telekom árfolyama, amely 534 forinton 0,4 százalékkal ér kevesebbet, mint nyitáskor.

A gyógyszeripari részvények szerepeltek a legjobban: a Richter 0,6 százalékos erősödés után 38 800 forinton, az EGIS pedig 0,3 százalékos emelkedéssel 19 150 forinton zárta a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!