A három éves kötvényekből 18 milliárd forint értékben dobott piacra állampapírokat az ÁKK, amelyre mindössze 17,5 milliárdos ajánlattal válaszoltak elsődleges forgalmazók. A kialakult átlaghozam ráadásul a korábbi, július 25-i aukción kialakulthoz képest 20, míg a szerdai másodpiaci benchmarkhoz képest 3 bázisponttal volt magasabb. Az ÁKK végül a meghirdetett 18 milliárdos mennyiségnél kevesebbre, mindössze 13 milliárd forintra fogadott el ajánlatokat.

Az ötéves papírok iránt kissé élénkebb érdeklődés mutatkozott, de még ez sem ért el átlagos lefedettséget: a meghirdetett 13 milliárd forintos mennyiségre 17,3 milliárdos mennyiséggel válaszoltak elsődleges forgalmazók. A kialakult  5,21 százalékos átlaghozam a július 25-ei aukción kialakulthoz képest 24 bázispontos ugrást mutat, míg a szerdai másodpiaci referenciaértéknél 3 bázisponttal magasabb. Az ÁKK végül a meghiredetett 13 milliárdos mennyiségre fogadott el ajánlatokat.

A tízéves kötvények iránt mutatkozott a legnagyobb érdeklődés, de ez is csak az átlagos szintet érte el. A meghirdetett 9 milliárd forintos mennyiségre elsődleges forgalmazók 20,2 milliárdos ajánlattal válaszoltak. A kialakult 6,16 százalékos átlaghozam a július 25-ei aukción kialakulthoz képest 26 bázispontos emelkedést jelent, míg a szerdai másodpiaci benchmarknál két bázisponttal magasabb szintet jelent. Az ÁKK végül itt is a meghirdetett 9 milliárdos mennyiségre fogadott el ajánlatokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!