Nem tud esni az OTP

Az erős ellenállási szintek előtt megállt a magyar tőzsde menetelése, miután a világ többi részén is inkább a kivárás volt jellemző. Céghírek sem borzolták a kedélyeket, így elég békésen telt a szerdai kereskedés, amit lehet vihar előtti csendként is értelmezni.
NAPI, 2010. március 3. szerda, 16:54
Fotó:

A BUX szinte egész nap mínuszban forgott egy szűk 200 pontos sávban. A nap végén 21 474 ponton záró index, végül 0,9 százalékot csökkent. A befektetők azonban túl nagy pánikban nincsenek, hiszen a decemberi lejárat értéke csupán a,2 százalékkal csökkent, így 21 990 ponton zárta a kereskedést.

A vezető részvények közül a legerősebbnek a Magyar Telekom bizonyult. Úgy látszik az osztalék kifizetésének a közelsége már komolyabb támaszt ad az árfolyamnak. A napközben egész nap előző záró árának a közelében forgó részvény végül 0,1 százalékkal 716 forintra tudott emelkedni. Minimális mínuszban fejezte be a napot az OTP is, ahol úgy látszik még mindig emésztik a gyorsjelentést a befektetők. A napközben 5600 forintig is visszahulló részvény a nap végére visszajött előző napi utolsó árának a közelébe, s végül 2 forintos mínuszban, gyakorlatilag stagnálva fejezte be a napot 5690 forinton.

A Mol részvénye 1,2 százalékot esett vissza, annak ellenére, hogy az olaj ára minimálisan emelkedni tudott. A forint erősödése viszont nem tett jót a Richternek. A gyógyszergyártó árfolyama ugyanis 1,6 százalékkal 40 750 forintig csúszott le. Az Egist kevésbé viselte meg a szerdai kereskedés, árfolyama 0,3 százalékkal 19 250 forintig hullott vissza.

A kisebbek közül több papír is elég jól szerepelt. A 760 forinton záró Rába 0,8 százalékot tudott emelkedni a trenddel szemben, míg a Panunnion 3,6 százalékkal drágult. Zuhant viszont  több mint 8 százalékot a Pannonflax, és 5 százalékot a Linamar.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK