Az eredménysor javulása a társaság gyorsjelentése szerint elsősorban a Humansoft gazdálkodásának érdeme.


Az államigazgatási szféra informatikai beszerzéseinek idén júniusban történt leállítása és a kifizetések befagyasztása ellenben érzékenyen érintette a cégcsoport két tagvállalatát is.

Az intézkedés a FreeSoft Nyrt-nél jelentős, míg az Axis Consulting 2000 Kft-nél kisebb

csökkenést okozott, mind árbevételben, mind az eredményben.


Az EBITDA terén 78,2 milliósra mérséklődött a veszteség a bázisidőszak 272,6 milliós mínuszához képest.


A FreeSoft a z idei évre a saját fejlesztésű Contentum termékcsaládból 270 millió forintnyi árbevételt tervezett.

Az állami megrendelések és kifizetések befagyasztása folytán több olyan nagy összegű megrendelés hiúsult meg, illetve húzódik a következő évre, amire a társaság az 2010. évi tervezésnél biztosan számíthatott.


Így, figyelembe véve, hogy a tárgyévben nem számolnak már a szokásos, kiugró év végi megrendelésekkel, a társaság vezetése úgy ítéli meg, hogy a FreeSoft tervszámai sem az árbevételre, sem az EBITDÁ-ra vonatkoztatva nem tarthatók, és legjobb esetben nulla körüli eredményt érhetnek el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!