A BUX egy rövid reggeli időszaktól eltekintve a csütörtöki zárószintje alatt töltötte a napot, egészen a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat megjelenéséig. Ekkor azonban 23 ezer pont fölé került a mutató, ahonnan azonban ismét gyengülésbe váltott - részben egy újabb tengerentúli adat hatására, és csak a zárás előtt nem sokkal bukkant ismét a felszín fölé, így végül 22 872 ponton fejezte be a hetet.

Az óvatosan bizakodó globális hangulatban a pesti parkett pénteki teljesítménye nem lógott ki a térségi átlagból. A forgalom ismét nem volt nagy, valamivel 10 milliárd forint fölött alakult.

A blue chipek között a Mol-papír fél százalék körüli drágulással vitte a prímet, ami 21 400 forintos árfolyamot eredményezett a nap végére.

A korábbi gyengélkedés után az OTP-részvény jegyzése délután ugyancsak meredek emelkedésbe váltott. A tengerentúli munkanélküliségi adat egy időre kicsivel 5000 forint fölé küldte az árfolyamot, majd ismét lejtőre került a jegyzés, végül a zárásban 0,4 százalékos pluszban, 4899 forinton forgott a bankpapír.

Az Mtelekom volt a leggyengébben teljesítő nagypapír, a távközlési részvény 1 százalékkal lett olcsóbb, így 677 forinton állt a kereskedés végén. Nem egészen 0,1 százalékkal, 47 800 forintra csökkent a Richter ára is.

Az Egis, a Freesoft és az RFV értékpapírjai is nagyobb mennyiségben forogtak, ám míg a gyógyszergyár jegyzése stagnált, addig a Freesoft fél százalékkal, az RFV pedig 7 százaléknál is nagyobbat drágult, amit csak a BIF múlt felül valamivel - ám jóval kisebb forgalomban. Az RFV erősödését támogatta, hogy bejelentése szerint távfűtési tendert nyert el a romániai Zilahon, amellyel megduplázza eddigi kapacitását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!