Várhatóan nem fogja megbolygatni a piacot a hamarosan napvilágot látó gyorsjelentések zöme, az elemzők nem várnak nagy meglepetéseket. A konszenzus azt mutatja, hogy a blue chip társaságok változatlanul nagy profitnövekedésről adhatnak számot a kilencedik hónap végén is. A gyógyszergyártók jórészt az orosz piacnak köszönhetően változatlanul hatalmas növekedésről számolnak majd be, de a Mol profitja is több mint harmadával haladhatja meg az egy évvel korábbit. A Mol negyedéves eredményére egyébként meglehetősen kis szórás mellett adtak előrejelzést az elemzők, ezalól egy kivétel akadt, az egyik brókercég elemzője jó 20 milliárddal alacsonyabb nyereséget vár az olajipari cégtől, mint a többiek. Az OTP 140 milliárd forint körülire várt első kilenchavi nyeresége közel 20 százalékos növekedést jelentene, s ezzel a cég jó úton haladna éves eredményterve teljesítéséhez. A nagy nyertesek között lehet ezúttal is a Linamar, a gépipari cég az egy darab előrejelzés szerint akár 65 százalékkal nagyobb nyereséget is elérhetett szeptember végéig. A Danubiustól a féléves veszteségből a tavalyihoz hasonló nyereségességbe fordulást várnak a szakemberek. Ez nem meglepő, hiszen a szállodacégnél ez a negyedév a főszezon, s a devizaárfolyamok is segíthetnek a féléves bukta ledolgozásában. Ez mondható el a Rábáról is, ahol a pénzügyi plusz mellett pozitív üzemi eredményt várnak az elemzők. A Synergon egyelőre tarthatja néhány tíz milliós profitszintjét, az átvilágítás kapcsán bejelentett profit-warning feltehetőleg nem látszik még meg a számokban. A tulajdonosváltás, ha hoz is eredménynövekedést a cégnél, az még nem az idei harmadik negyedév számain lesz lemérhető.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!