Mind a rövid, mind a hosszú oldalon hozamemelkedést hozott a pénteki másodpiaci állampapír-kereskedés - derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) jelentéséből.

Úgy tűnik a szereplők egyre kevésbé számítanak nagy meglepetésre (azaz 75 illetve 100 bázispontos csökkentésre) az MNB hétfői kamatdöntésétől, hiszen a hosszú oldalon jelentős mértékben, 11 bázisponttal magasabb hozammal fogadták csak el az államkötvényeket, ezzel az átlaghozamot 7,24 százalékra emelték.

(A Napi Gazdaság kamatprognózisát itt olvashatja.)

A pénteki másodpiaci kereskedés során az éven túli lejáratú állampapírok közül egyedül a hároméves államkötvénnyel kereskedtek 7 százalék alatti hozammal.

A rövid oldalon csak kismértékben korrigáltak felfelé a hozamok, itt átlag 2 bázispontos volt az elmozdulás. A háromhavi lejáratú diszkont-kincstárjegy kínált hozama 6,17 százalék volt a másodpiacon, míg a hat- és tizenkét havi dkj-k 6,20 százalék feletti hozammal forogtak.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!