A Richter a nap elején még emelkedést mutatott, ám azóta a tegnapi záró alá csökkent az árfolyam, emellett erőteljesen esik az OTP és az Egis. Ez utóbbi papír kapcsán vegyes a tegnap született gyógyszerár-szándéknyilatkozat megítélése. Egyesek csalódtak a tervezett infláció 70 százalékában limitált áremelés hallatán, mások abban bíznak, hogy lehetővé válik az érintettek forgalmának nagyobb részét adó készítmények átlagon felüli áremelése. Mindezeket figyelembe véve a börze reakciója - az Egis-papírok 10 százalékos zuhanása - túlzottnak tűnik - vélekedett Pallos.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!