Csütörtökön a szerdai trend folytatódott, így egész napos lassú gyengülés után valamivel többet mint 288 forintot kellett fizetni az euróért délután négy óra után pár perccel - mondta a Napi Gazdaság Online érdeklődésére Földi Balázs, a Commerzbank treasury üzletágának vezetője.

Jó hír lehetett volna a forint számára, hogy hamarosan megindulhatnak az IMF-tárgyalások, ezt azonban már korábban beárazták a kereskedők, így a 285-ös szintet csak akkor törheti át a hazai fizetőeszköz Földi Balázs szerint, ha már valamilyen érdemi végkifejlet látszik az ügyben. A piac az uniós csúcsról jövő híreket figyeli, ám mivel egyre inkább erősödnek a pesszimista hangok, miszerint nem hoz majd lényegi áttörést az államfők találkozója, inkább negatív a hangulat. Ennek megfelelően gyengült az euró és 1,24344-ig esett a dollárral szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!