Német pofont kapott a forint, 220 a svájci frank

A londoni pletykák szerint egy német szereplő forint ellenében történt svájcifrank-vásárlásai gyengítették kedd délután a hazai devizát.
NAPI, 2010. december 21. kedd, 16:45
Fotó:

A nap jó részét 276 forint környékén töltő euróárfolyam délután meglódult, fél öt után már a 277-es szintet nyaldosta, a dollár egysége 210,70-nél járt - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. A forint ezzel nagyjából a zlotyhoz hasonló tempóban gyengült.

Hozzátette: az eurójegyzés felhúzását a londoni pletykák szerint egy német piaci szereplő forint ellenében történt svájcifrank-vásárlásai okozták. Ez a magyarázat - tekintve az immár 220 forint feletti frankkurzust - nem is tűnik életszerűtlennek. Eközben az euró frankjegyzése 1,2560 környékére süllyedt tovább.

A szakember arról számolt be, hogy a nap folyamán - a hosszú hétvégére való felkészülés jegyében - erős forgalom jellemezte a piacot, nagy tételekben adtak forint ellenében euróvételi megbízásokat a londoni piaci szereplők.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK