Németország nem tart lépést az eurózónával

Az eurózóna beszerzési menedzserindexe (PMI) májusban 51,5 pontra nőtt az áprilisi 50,7-ről, ezzel második hónapja van a feldolgozóipar növekedését jelző 50 pont fölött. A leggyorsabban Görögországban, Spanyolországban és Írországban bővül a szektor. Az eurózóna legnagyobb gazdaságában, Németországban a PMI még egy hajszállal elmaradt a növekedést jelző határtól: 49,8 pontra nőtt az egy hónappal korábbi 49,1 pontról. A termelési részindex 51,8 pont lett, a felmérés készítői szerint jobban is sikerülhetett volna, ha nincsenek a sztrájkok.
NAPI, 2002. június 3. hétfő, 10:16

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK