A szerdai 5-6 százalékos zuhanást követően pozitív korrekcióval kezdtek csütörtökön a vezető New York-i részvényindexek, majd ismét délnek vették az irányt, hogy azután egy órával a start után a DJIA 0,8, az S&P-500 0,4 százalékos plusznál, a Nasdaq Composite pedig 0,2 százalékos mínusznál járjon. A DJIA-t és az S&P-t a szerdán elpáholt olajrészvények erősödése húzta fel.

Közel 10 százalékkal zuhantak az online könyváruház Amazon.com részvényei, miután a társaság az elemzői reményeknél szerényebb forgalmi prognózist tett közzé a jelenlegi negyedévre vonatkozóan. Ezzel szertefoszlatta azt az örömöt, amit a harmadik negyedévi, 48 százalékos profitnövekedésről szóló gyorsjelentése okozott.

Az Amgen ugyanakkor északnak vette az irányt azt követően, hogy a biotechnológiai társaság javított idei eredménykilátásain.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!